Artikel 5 van 140

Klushuis gekocht! De start van een nieuw avontuur

Wij hebben een nieuwe huis gekocht! Of nouja, nieuw… Het is een woning uit 1974, dus echt nieuw is het niet. En er moet nogal wat gebeuren. Maar wat zijn we blij met ons ‘nieuwe’ klushuis! We zijn al een hele tijd op zoek naar een andere woning. Eindelijk hebben we nu hét huis gevonden waar we, met een beetje fantasie, direct ons droomhuis in zagen! 

Een huizenzoektocht met verrassende wending

In 2013 kochten we ons eerste huis, een nieuwbouw huis in het centrum van Groningen. We woonden hiervoor in een jaren '30 woning en wat waren we blij met onze nieuwbouwwoning. Toen zeiden we al tegen elkaar dat we nooit meer een 'oud' huis wilden. Zes jaar later, in 2019, kochten we ons tweede huis. We verhuisden naar Haren naar een huis wat zo goed als nieuw was, slechts drie jaar oud. 

Toen we op zoek gingen naar ons derde huis, waren we vastbesloten om weer naar zoiets op zoek te gaan. Een nieuw huis of hooguit 10 jaar oud. Een oud huis of een klushuis was absoluut geen optie. We hebben bij allerlei huizen en ook kavels gekeken, maar we vonden niet waar we naar op zoek waren. Totdat we onverwacht verliefd werden op een huis uit 1974… Totaal geen nieuwbouw of een nieuw huis, zoals we in eerste instantie dachten. Wel tweede bewoner, dat dan weer wel ;).

Liefde op het eerste gezicht: een huis met geschiedenis

Dit bijzondere huis trok direct onze aandacht. Een architect heeft de woning in de jaren ’70 voor zijn eigen gezin ontworpen en is hier ook altijd in blijven wonen. Hoewel het duidelijk een klushuis was en dus een groot project, zagen we meteen de potentie. We werden verliefd op de speelse indeling van dit huis: de tuingerichte zitkuil, de gigantische overloop en de grote garage. Dit zette ons aan het denken, zouden we het aandurven? Ondanks dat een klushuis mijlenver van onze oorspronkelijke voorkeur af stond, voelden we dat dit de juiste keuze was.

Een onverwacht avontuur

Iedereen die ons goed kent was behoorlijk verrast door onze keuze. Wij riepen altijd dat we nooit aan een klushuis zouden beginnen. Toen ik een van mijn beste vriendinnen belde om het nieuws te vertellen, kon ze het eerst niet geloven. Ze moest het adres twee keer vragen omdat ze dacht dat ze het verkeerd verstaan had en ze zich niet kon voorstellen dat wij dit hadden gekocht. Haar reactie toen ze zich realiseerde welke woning we hebben gekocht vergeet ik nooit meer ;)!

Wat staat er nou weer te koop…

Ons toekomstig huis is zelfs uitgebreid besproken op het forum ‘Wat er nou weer voor een pand te koop staat…’. Van "Ik hou van huizen waar je moet vragen waar de wc is" tot "Je hoeft niet eens het bouwjaar te zien om te weten dat dit de jaren zeventig zijn. Is de trend van zulke muren eigenlijk ooit weer teruggekomen?". Van "Bakken met ruimte in die woning, maar heeft veel liefde nodig." tot "Bij Center Parcs verhuren ze dit soort huizen zonder probleem nog 20 jaar zonder onderhoud". Veel mensen hebben er een mening over, zowel positief als negatief. 

Het grote project

Het is inmiddels vier maanden geleden dat we een bod deden op deze woning en binnenkort gaat het dan echt beginnen: de verbouwing van ons jaren 70 huis. De afgelopen vier maanden zijn we heel druk bezig geweest met het maken van plannen samen met allerlei partijen en we zijn super blij dat we nu eindelijk 'los' kunnen. We verwachten ongeveer negen maanden nodig te hebben voordat we kunnen verhuizen. Van het slopen tot de laatste verfstreek: ik neem jullie mee op dit avontuur en geef regelmatig updates over de voortgang. Stay tuned!

Overzicht
© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss