Artikel 2 van 138

Groots wonen aan de Grootslaan | Ons huis staat te koop

Met pijn in het hart nemen we afscheid van ons heerlijke huis in de leukste straat van Haren. De eerste ochtend dat we werden gewekt door het gefluit van vogeltjes en de gordijnen open deden en uitkeken op het ‘bos’ beseften we hoe uniek deze plek is. Niet alleen het groene uitzicht maakt dit huis uniek, maar ook de gezelligheid van de straat waar dit huis in staat. De gezelligheid van de gezamenlijke activiteiten zullen we dan ook enorm missen. Van samen het EK kijken tot oud-Hollandse spelletjes doen op Koningsdag tot eieren zoeken met Pasen.

Verrassend veel ruimte

Als je voor het eerst binnenkomt, zul je versteld staan van de vele ruimte in het huis. Dit verwacht je niet als je het huis van de buitenkant ziet. Het huis heeft een oppervlakte van 154 m2, wat behoorlijk groot is voor een tussenwoning. Het huis is bijna 13 meter diep (uitbouw van 2,4 meter) en ruim 5 meter breed en heeft vijf slaapkamers en een zolder. 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Daarom hebben we veel opbergruimte in het huis gecreëerd. Dit begint al direct na de voordeur met een inbouwkast speciaal voor schoenen, maar ook ruimte voor andere spullen. Nooit meer rondslingerende schoenen in de hal. In de woonkamer vind je een trapkast waarvan we de opbergruimte hebben verdubbeld door een draaibare inzetkast te plaatsen. Ook in de keuken zit veel opbergruimte door de ruime lades en de hoge kastenwand. In de achtertuin vind je een berging die je zowel vanuit huis als achterom kunt bereiken. Zowel de grootste slaapkamer op de eerste verdieping als de grootste slaapkamer op de tweede verdieping hebben een grote inbouwkastenwand. En last but not least heb je ook nog een grote zolder die je kunt bereiken met vlizotrap. 

Buitenleven

Wat wij ook een enorm pluspunt vinden zijn de vele mogelijkheden om te genieten van het buitenleven. Er is genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen in de zonnige besloten achtertuin terwijl jij achter de barbecue staat of neem zelf plaats op het bankje in de voortuin terwijl de kinderen op straat, waar alleen bestemmingsverkeer komt, spelen met buurkinderen.

Drie speeltuinen: voor ieder wat wils

Er zijn op steenworp afstand drie speeltuinen in de wijk, waarvan één recht tegenover het huis in het bos. Deze speeltuin is ook gelijk onze favoriet. In deze speeltuin waan je je op vakantie en spelen de kinderen heerlijk terwijl je zelf met je kopje koffie aan een van de picknicktafels zit. Maar het komt regelmatig voor de we een 'speeltuinentocht' door de wijk doen. 

We hopen dat de nieuwe bewoners net zo gaan genieten van het huis en deze buurt als wij de afgelopen jaren hebben gedaan.

Nieuwsgierig naar ons huis? Klik hier om het huis op Funda te bekijken. 

Makelaar: Boekholt & partners makelaardij
Fotografie: Johan Bosma

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss